dinsdag 10 juli 2012

Schwarzwalder Kirschtorte

Een aantal weken geleden was mijn moeder jarig. 


Wat ze voor haar verjaardag wilde?
Een creatief cadeau.. 

Dus heb een een cadeaupakket gemaakt, maar daarover later meer..!
Ook heb ik een taart gemaakt, maar mensen wat een karwei was dat :-) 
Vooral als je nog niet veel meer als cake en appeltaart gebakken hebt.. ;-)
Maar, ik moet eerlijk zeggen dat 'ie er prima uitzag, maar vooral verrukkelijk smaakte!
Hieronder het recept wat ik gebruikt heb, en een paar foto's...!

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 180°C
Baktijd:ongeveer 35 minuten

Ingrediënten:
150 g patentbloem
30 g maïzena
40 g cacaopoeder
6 eieren
200 g suiker
2 potten kersen zonder pit (à 350 g)
5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine (wit)
500 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
2 el suiker
6 el kirsch
1 el aardappelzetmeel
100 g hagelslag
Extra nodig:
springvorm Ø 24 cm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Meng patentbloem, maïzena en cacaopoeder. Klop de eieren met de suiker tot een romige massa. Spatel het bloemmengsel door het eimengsel. Schep het beslag in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca 35 minuten gaar.

Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en trek het bakpapiertje van de taartbodem. Laat de taart verder afkoelen. Giet de kersen af en bewaar de helft van het sap. Breng dit aan de kook. Meng 1 el aardappelzetmeel met 2 el kirsch en bind het sap ermee. Roer de kersen door het gebonden sap (houd enkele apart voor de garnering).

Week de Gelatine in koud water. Klop de slagroom en 4 el kirsch met de Klop-Fix, Vanillesuiker en suiker stijf. Los de uitgeknepen Gelatine op in 2 el heet water en meng deze door de room.

Snijd de taartbodem in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met de helft van de kersen. Leg de tweede plak deeg erop en bestrijk deze met een dikke laag slagroom. Verdeel de rest van de kersen erover. Leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant met slagroom.

Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten. Bestrooi de boven- en zijkant met hagelslag. Spuit langs de rand toefjes slagroom en leg daarop als garnering de achtergehouden kersen.


Variatietips:
Gebruik als garneerkersen cocktailkersen. Versier de taart met chocoladekrullen (bijvoorbeeld geschaafd met de kaasschaaf).







3 opmerkingen: